Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Сусрет писаца Срема

     У организацији Центра за културу „Сирмијумарт“, 05.03.2015. године, у просторијама „Арт клуба Сирмијумарта“, одржана је манифестација књижевних стваралаца „СУСРЕТ ПИСАЦА СРЕМА“.
Сремски књижевници и гости писци су присутнима представили домете свог стваралаштва и књижевног рада, читајући одломке из својих прозних дела, многобројне песме и афоризме. Такво казивање било је проткано описном, рефлексивном и љубавном лириком, а кроз афоризме су аутори исказали сатиру, мудрост, речитост и духовитост. Тиме су показали и потврдили да својим постојањем, радом и усмерењем ка заједничким циљевима, доприносе ширењу позитивних вредности и књижевног стваралаштва у региону и шире. Исто тако, њихова индивидуална разноликост, која тим вредностима и стварању даје препознатљивост и јединственост, бива и мост, саткан од речима исказаних мисли и емоција, који повезује и зближава не само оне који стварају, већ и оне којима је то стваралаштво намењено, без обзира којој генерацији припадају.
У програму су учествовали доктор књижевних наука проф. Слађана Миленковић, новинар и писац Тодор Бјелкић, многобројни чланови Књижевне задруге „Фрушка гора“ из: Руме, Старе Пазове, Беочина, Јаска, Инђије, Шуљма, Сремске Митровице, као и гости писци.