Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

„САВСКИ КАРНЕВАЛ БРОДОВА“

    На Градској плажи у Сремској Митровици, у суботу 04. јула 2015. године, по први пут биће одржан „Савски карневал бродова“. Организатор манифестације је Центар за културу „Сирмијумарт“ у сарадњи са митровачком Асоцијацијом за безбедност саобраћаја, а под покровитељством Града Сремска Митровица.

Организатор се потрудио да овој атрактивној манифестацији на води претходи културно-забавни програм, намењен деци и одраслима, у ком учествују шминкери, забављачи, аниматори, дечји хор и музичари.

Тако је за 17 часова предвиђено осликавање лица, а од 17:30 посетиоци ће имати прилику да уживају у програму у ком учествују кловнови, при чему ће се правити џиновски балони од сапунице. Од 18:15 следе акробације у ваздуху на кошаркашком терену на Градској плажи. Деца ће имати прилику да учествују у јавном часу салса плеса који почиње у 18:45.

Испловљавање и дефиле пловила почиње у 19 часова, а старт је код марине у близини насеља „29. новембар“. Дечји хор „Piccolo“ наступа у 19:30, након чега ће бити одржан концерт кубанског бенда "Cubalcanica". Овај кубански музички састав предводи атрактивна вокална солисткиња Madelyn Rojas Mendez која иза себе има мноштво наступа на турнејама почев од Кајманских острва, затим Шпаније, Француске, Кине, Србије и Црне Горе. Бенд је фантастичан за слушање, за журку, и они који су љубитељи кубанских плесова могу лако да заплешу на њиховим свиркама. Репертоар групе је традиционална и популарна кубанска и латино музика, иста она која је прославила Кубу широм света. У њиховом репертоару можете наћи салсу, сон, конгу, мамбо и друге стилове, а у неким од њих могу се пронаћи и занимљиве обраде наших познатих песама са подручја Србије или бивше Југославије.

Дођите да пловимо заједно...