Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

САВСКИ КАРНЕВАЛ БРОДОВА#2

    У Сремској Митровици у суботу 27.августа 2016. године, са почетком у 17 часова на Градској плажи , по други пут одржан је „Савски карневал бродова”.  Организовао га је Град Сремска Митровица, док је програмски садржај био поверен Центру за културу „Сирмијумарт” и Туристичкој организацији Града Сремска Митровица. Пријатељ овог догађаја био је и  „RODA centar“ који је имао постављен аниматорски штанд за малишане.
Велико интересовање за карневал изразиле су не само све три марине, него и сви учесници дефилеа пловила и велики број посетилаца. Поред тога, организатор се потрудио да овој атрактивној манифестацији на води претходи разноврстан музичко-забавни и аниматорски програм, намењен свим узрастима, у ком су учествовали: шминкери, забављачи, аниматори, дечји хор и музичари.
Од 17 часова малишани и тинејџери радо су се препустили  осликавању лица. На бини солисткиња Нина Синковић својом песмом је поздравила присутне, па је потом уследио јавни час салсе плесног студиа „Latina Blanca SM“, из Сремске Митровице. Водећи се ритмом живахног плеса посетиоци па и они најмлађи препустили су се таласима очаравајућег ритма саласе. Наступ дечјег хора „Piccolo“ био је складу са дешавањима на води,  отпевали су „Баладу о Сави“ као и још неколико песама и тако се на симболичан начин придружили овој пловидби. Водитељ Марко Вукићевић најавио је долазак пловила, док је присутне одушевио перформанс виолине Бориса Тајма који је допирао са брода. Дефиле лепо украшених и разноврсних пловила посетиоци су одушевљено поздравили аплаузима.
Након што су се пловила усидрила близу обале, музичко – сценским наступом и репертоаром почео је концерт акустичног митровачког трија „La Banda Latina”. После митровачких акустичара наспупио је Павле Дејанић са својим бендом.