Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Трибина „МЛАДИ И ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ“

    Савремени медији и њихова доступност утичу и на појаву све већег броја медијских конзумената, различитих генерација. Међу њима су и млади, који су свакодневно изложени разноврсним могућностима и утицајима које поменути медији доносе. При томе, посебан значај и улогу имају друштвене мреже. Увелико су постале део њихове свакодневице. Иако се, као такве, не чине комплексном проблематиком, оне и данас доносе низ важних тема и питања, која је корисно размотрити, a у односу на оно што је присутно у теорији и евидентно у пракси.


С циљем продубљивања знања и искустава младих о изложености утицајима нових медија, значају и потреби критичког приступа медијској и постојећој стварности, као и унапређивања појединих аспеката њихове медијске писмености, Центар за културу „Сирмијумарт“ организује трибину под називом „Млади и друштвене мреже“. Она ће бити одржана 24.03.2016. године, у 19 часова, у „Арт клубу Сирмијумарта“. Улаз је бесплатан.


Гост је проф. др Драган Ћаловић, познати теоретичар уметности и теоретичар медија. Полазећи од могућности актуелних медија и дигиталних технологија, он ће говорити о друштвеним мрежама, њиховим карактеристикама (настанак, могућности, комуникација, добре и лоше стране), ситуацијама и проблемима са којима се суочавају млади, као корисници и припадници тих мрежа. У односу на постојећу стварност, са критичког аспекта ће сагледати специфичности које се испољавају у односима млади-друштвене мреже, реално–виртуелно и образложити њихов утицај на схватања и ставове младих.