Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

„ВЕЧЕ НЕЗАБОРАВНИХ ПЕСАМА“

   Центар за културу „Сирмијумарт“ организује коцерт под називом „Вече незаборавних песама“ који ће се одржати у среду, 04.маја 2016. године у Позоришту „Добрица Милутиновић“ у Сремској Митровици, са почетком у 20 сати. Улаз је слободан.

Репертоар концерта чине најпознатије композиције које су део богатог народног мелоса различитих крајева Србије. Музиком, песмом и врхунском интерпретацијом то богатство ће представити неколико врсних вокалних солиста и музичара - Анђелка Говедаровић, вокални солиста РТВ-а и РТС-а, и вокални солисти РТВ-а Александра Падров, Живојин Јергић и Митровчанин Богдан Дејановић. Они ће наступити уз музичку пратњу Народног оркестра (чији чланови свирају и у оркестру РТС-а), под управом Миленка Божића, и Тамбурашког оркестра „Вучедолски звуци“ из Вуковара.

Песме народног мелоса су незаборавне јер их одликује разноврсност и посебност. Повезују се са различитим крајевима у којима су настале, народом и његовим животом. Имају своју ритмичност и мелодичност која долази до изражаја кроз вокално и инструментално извођење и употребу одређених инструмената који се, такође, повезују са традицијом и духом народног.

Вредност и лепота ових песама чувају се од заборава већ дуги низ година и због тога се и данас радо слушају и срцем певају и свирају.