Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

ВЕЧЕ НЕЗАБОРАВНИХ ПЕСАМА

   У организацији Центра за културу „Сирмијумарт“ у Позоришту „Добрица Милутиновић“ у Сремској Митровици, 04.05.2016. године одржан је концерт под називом „Вече незаборавних песама“.


Упркос лошим временским условима, публика се одазвала у великом броју и уживала у народној музици – популарним народним композицијама, изворним песмама и староградским бисерима. Репертоар су чиниле најлепше народне песме које воле и слушају све генерације, а које су део богатог народног мелоса различитих крајева наше земље.


Митровачкој публици представило се неколико реномираних певача и музичара. Анђелка Говедаровић, вокални солиста РТС-а и РТВ-а, више деценија влада сценом народне музике, одушевила је све присутне. Александра Падров, солиста РТВ Нови Сад, професор соло певања у митровачкој музичкој школи и иницијатор овог дружења, уверила је публику да се народне песме и данас радо слушају и срцем певају. Да изворна народна песма, настала као плод осетљиве душе, преношена са старијих на млађе, има посебну тежину, благо и емоцију, публици је дочарао Живојин Јергић, који ове године прославља 30 година каријере вокалног солисте РТВ Нови Сад. Богдан Дејановић, такође солиста РТВ Нови Сад, митровачки хирург и наследник славних Аце и Јелене Дејановић, представио се одабиром и извођењем песама које су настале и пре више од сто година, и указао на важност чувања од заборава старих српских народних песама. Певаче су пратили Народни оркестар под управом Миленка Божића и гости из Хрватске -Тамбурашки оркестар „Вучедолски звуци“ из Вуковара.


Програм је водио Јован Јовановић, музички уредник Радио Новог Сада, дугогодишњи пријатељ и сарадник свих актера овог незаборавног концерта.