Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

ЗАВРШЕН „Француски филмски караван“ - циклус 'НОВИ ФРАНЦУСКИ ФИЛМOВИ'

    У оквиру пројекта "Француски филмски караван", који је реализовао Центар за културу „Сирмијумарт“ у сарадњи са Француским институтом у Београду, у "Арт клубу Сирмијумарта" од 19. до 22. јанура 2016. године приказани су филмови из циклуса "Нови француски филм".


Митровачка публика је била у прилици да се подсети аутора Тешинеа и Клапиша, али и да открије нову генерацију филмских стваралаца, као што су Феран и Лилти. Сви они имају посебан поглед на појединца у окружењу. Било да се ради о љубави, опсесији или бригама на послу, протагонисти се сами суочавају са проблемима за које је њихова околина врло мало заинтересована.


Публика је уживала гледајући познате француске глумице. Једна од њих је Катрин Денев, која симболизује француску кинематографију у целом свету, па и у Србији. Одри Тату медији често називају Шанеловом музом, а 2013. године боравила је у Дрвенграду, као специјални гост „Кустендорфа“. Ту су и други сјајни глумци који теже звездама и успону.


Велики број наших суграђана присуствовао је пројекцијама филмова, што говори да код њих и данас постоји потреба за праћењем остварења на подручју филмске уметности и да их радо прате. Са великом пажњом и посебним интересовањем, одгледане су четири узбудљиве приче. Томе су допринели и квалитет филмова и звучни француски језик.