Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Промоција романа „Копља и ожиљци“ ауторке Јелене Недић

        Промоција романа „Копља и ожиљци“, чија је ауторка Јелена Недић, одржана је 15.10.2014. године у 19 часова у градској библиотеци. Промоцију је организовао Центар за културу „СИРМИЈУМАРТ“ у сарадњи са Библиотеком „Глигорије Возаровић“.
Интересовање за ову промоцију било је велико, што потврђује и велики број посетилаца.
У име организатора, присутнима се обратио Александар Крстајић, истичући да је издавање романа „Копља и ожиљци“ потврда континуираног настојања организатора за афирмацијом књижевног стваралаштва и нових квалитета.  О роману је говорио Ђорђе Домазет, а затим и сама ауторка. Млади глумци Стефан Тајбл, Јелена Томић и Горан Вученовић, својим умећем, оживели су сцене и ликове појединих делова романа. У музичком делу програма учествовали су Цеца Трифуновић и Милан Кардаш. Након промоције сваки од посетилаца добио је на поклон по примерак романа са посветом ауторке.
У свом првом роману, ова млада ауторка показала је зрелост у приповедању, стварању профила главних јунака и самог тока романа градећи причу о једној љубави, у којој ће,  можда, неки од посетилаца и будућих читалаца пронаћи и део себе.
Приповедање, засновано на вешто бираним и укомпонованим речима, сликама свакодневице, карактерним цртама главних и споредних јунака, следу догађаја, околностима и обртима и изражавању оног свог личног и унутрашњег, одражава и душу онога који нам приповеда. Приповедати језиком разумљивим читаоцу и у исто време причати приче саткане од тако дубоких осећања, успона, искушења, падова, очекивања, радовања, па и неизвесности, није лак задатак. Нема сумње да му је госпођа Јелена у потпуности дорасла.
Ауторкина инспирација и настојања потврђују да је љубав вечита уметничка инспирација, али и оно што нас покреће или спутава и да на различитост људских душа, њихову садашњост и будућност, утичу не само срећа и љубав, него и туга коју стварају копља која остављају ожиљке (ране на души)...
Пред сваким појединцем је могућност избора - да искре прве љубави нестану или и даље постоје, савладавање страхова, одолевање искушењима... А сама нада да ће ране да зарасту подстицај је за веру и истрајност, нове љубави и нове романе.